- 2 gruszki/jabłko
- 100 g orzechów (laskowe/nerkowca/włoskie)
- 175 g cukru
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- 100 ml oleju
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
A. Owoce pokroić w kostkę, orzechy posiekać
B. Przesiać mąkę, dodać proszek, sodę i przyprawy (cynamon można dodać do owoców zamiast do mąki), dodać składniki z pkt. A
C. Cukier utrzeć z jajkami, wmieszać mleko i olej i całość wlać do składników z pkt. B
Wszystko wymieszać, przełożyć do foremek do 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut w 180 stopniach C.
SMACZNEGO! ^.^
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz