piątek, 22 kwietnia 2011

Babeczka

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ¾ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 kostka margaryny- rozpuszczona i ostudzona
  • 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy/ cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao

Jajka utrzeć/zmiksować z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Na koniec aromat waniliowy. Zmiksować/ wymieszać. Do ⅓ części ciasta dodać kakao, zmiksować. Do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem przelać ciasto białe, na to przełożyc ciasto kakaowe. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz